Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tanjan matkassa

keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Mitä pakata pitkälle matkalle?

Keväällä 2016 olin 30 vuorokauden risteilyllä Tyynenmeren yli Celebrity Cruisesin Celebrity Solstice aluksella ja matkaa suunnitellessa ennen hermojen romahtamista turvauduin pukeutumisneuvojan palveluihin. Pyykkien peseminen laivalla on kallista ja vielä kalliimmaksi tulee matkalaukun ylipaino, varsinkin kun lentoja on useampi. Onneksi minulla oli reilu viikon tauko kahden risteilyn välissä Sydneyssä, jolloin pääsi pesemään pyykkiä.

Oman haasteensa teki se, että laivalla on pari-kolme kertaa risteilyn aikana ilta, jolloin toivotaan juhlavampaa pukeutumista. Ihan ensimmäinen asia mitä otin mukaan oli matkalaukku. Alkuvuodesta löytyi alennusmyynnistä Samsoniten Firelite 75cm, jolla painoa vain 2,95kg! Eli laukussa oli vielä tilaa noin 13kg.




Tuosta läjästä alkoi sitten valitseminen ja pakkaaminen. Toppeja ja t-paitoja tarvitaan aina, joten mukaan lähtivät seuraavat. Mustia toppeja pitää olla aina mukana ja tällä kertaa matkaan lähti myös muutama hieman värikkäämpi yläosa. Matkalta tarttui mukaan muutama valkoinen t-paita. Näistä lähes kaikkia tuli käytettyä, valkoiset hörhelö-topit olisi voinut jättää kotiin.




 Alaosien valinnassa otin huomioon vain yhden asian, värin. Mukaan lähti kahdet shortsit, yhdet caprit, yksi polvipituinen hame ja yhdet farkut, olisin kaivannut matkaan vielä yksiä pitkiä kangashousuja.


Ja sitten päästiinkin siihen mekko-osastoon, lämpimiä päiviä varten saarilla ja laivan illallisia ajatellen varasin matkaan muutaman pikkumustan ja pari muuta mekkoa. 



Tästä alennusmyynnistä löytyneestä Ted Bakerin mekosta tuli suosikkini 


Ja koska luvassa oli myös viileämpiä iltoja mukaan piti ottaa jonkinlaista pitkähihaista ja takkeja. Mukaan päätyi Haltin kuoritakki, jonka vedenpitävyys tuli testattua Bora Boran kaatosateessa, musta nahkajakku ja muutama neule.



Pitkähihaisista neuleista lohenpunainen (tai koralli) jäi käyttämättä ja alemman kuvan vihreä Indiskan paitis oli ilman vyötä aikamoinen kolttu, joten senkin olisin voinut jättää ottamatta mukaan. Kuvan vasemman laidan silkkinen paita on kirppislöytö, joka oli materiaalinsa ansiosta aivan mahtava reissussa.

Ja sitten ne kengät... Mustat korkkarit olin ostanut jo noin vuotta ennen reissua Lontoosta ja pitänytkin niitä jonkin verran, mutta jalat olivat ekan risteilyn ajan niin turvoksissa, etten voinut kuvitellakaan pistäväni noita kenkiä jalkaan. Lähinnä vitsinä mukaan otetut hopeiset korkkarit olivatkin sitten melkein joka ilta käytössä. Feelmaxin Saana barefootkengät oli jalassa uimaretkillä, meloessa, lenkkeillessä, patikoidessa, laivan kuntosalilla ja mikä parasta, ne sai nopeasti huuhtaistua puhtaaksi hiekasta tai mudasta ja ehtivät kuivua hytin parvekkeelle sidottuina yön aikana seuraavan päivän haasteisiin.

Otzeja matkassa oli kaksi paria ja ylistyssanoja ei löydy tarpeeksi kertoakseni, miten mahtavat noi kengät on. Kengät on valmistettu pellavakankaasta ja pohjallinen on korkkia, kengät eivät paina juuri mitään ja pidemmätkin matkat jaksaa noi jalassa kävellä. Sandaalit taasen olivat epämukavan kovat ja olisi pitänyt jättää ne suosiolla kotiin.



Mukaan lähti pari värikästä rantakassia, pari iltalaukkua, lentosukkia ja aurinkolasit. Tietysti matkassa oli pussillinen koruja, joilla asujen ilmettä sai vaihdettua, muutama huivi, kolmet bikinit ja kosmetiikkaa. Nämä ja muutama kirja laukussa olivatkin sitten sen 20kg

Ja jotain meinasi unohtua, se iltapuku... Tämä päällä istuin illallisella kapteenin pöydässä risteilyn toiseksi viimeisenä iltana, mutta siitä joskus toiste enemmän.


Ps. Juu, matkassa mukana oli myös urheiluvaatteita ja niistä en meinaa tänne kuvaa laittaa. Jokainen nyt tietää miltä näyttää juoksutrikoot tai urheilutoppi ;)











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...